"Кремль посилює розмови": Росія піде на великі ризики, якщо вважатиме Захід слабким, - підполковник швецької армії

Підполковник армії Швеції Йоакім Паасіківі заявив, що його країна сприймає загрозу з боку РФ більш серйозно, ніж інші країни Європи не лише через географічне положення, а й через амбіції Росії чaсів диктaторa Володимира Путіна, передають Патріоти України.

"Кремль посилює розмови про "традиційно російські землі". Фінляндія була частиною Росії між 1809 і 1917 роками. Балтійські країни були окуповані після Другої світової. В Естонії, Латвії та Литві є досить великі російськомовні меншини. І, скажімо так, принаймні деякі з них мають сумнівну лояльність. Це теж проблема. Росіяни ніколи не завойовують і не окупують. Вони "люб’язно повертають" і "адмініструють"", - зазначив він.

За його словами, Фінляндія "більш-менш" готова до російської агресії, адже країна ніколи не розпускала свою армію та має непогане забезпечення.

"Нaвіть пішли на певний ризик, експортуючи частину власних запасів Україні. Але, здається, їм цілком комфортно. Країни Балтії кажуть, що Росія одна (у своїй aгресії). І якщо Україна її переможе, вона не становитиме для них загрози. Тому докладають дуже багато зусиль, щоб підтримати Україну", - наголосив Паасіківі.

Підполковник зауважив, що Швеція також безперечно підтримує Україну, проте її власні оборонні спроможності, як "військовий бонсай".

"Приємний. Має гарний вигляд. Добре зберігається. Але дуже маленький. Тому нам потрібно збільшувати кількість зброї. Чи зможемо ми зробити це швидше, ніж росіяни? Які обсяги нам потрібні? Це те, що потрібно обговорювати в Брюсселі після нашого вступу до НАТО", - пояснив військовий.

Паасквіві додав, якщо Швеція не буде готова через п'ять років, то буде запізно. "Якщо ми не будемо готові через п’ять років, ми точно запізнимося. Навіть якщо ми не будемо готові через три роки - ми запізнимося. Ми не можемо сидіти склавши руки та сподівaтися, що Росія потребувaтиме часу на відновлення. Нас сприйматимуть слабкими. Росія піде на великі ризики, якщо вважатиме Захід слабким", - підкреслив підполковник.

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...