Кремль шантажує ядерною зброєю, однак на фронті зараз відбуваються важливіші речі, - ГУР Міноборони

Представник української розвідки Андрій Юсов назвав російські ядерні погрози постійною практикою Кремля і наголосив, що значно цікавіші та важливіші речі відбуваються безпосередньо на фронті, передають Патріоти України.

«Те, що мають, тим і брязкають (ядерною зброєю — ред). Зрештою, це постійна практика Кремля», — сказав він у коментарі. Юсов підкреслив, що вже є офіційні заяви міжнародного співтовариства про ядерний шантаж РФ і додав, що, на його думку, реакція буде адекватною і правильною. «Є набагато цікавіші й важливіші речі - те, що відбувається безпосередньо на полі бою, там ворог так само продовжує реалізовувати й планувати речі проти нашої державності», — зазначив він.

Ядерні погрози Росії

6 травня російський диктатор Володимир Путін доручив генеральному штабу країни-агресора підготуватися до навчань із застосування нестратегічної ядерної зброї.

У Кремлі пояснили це заявами Заходу про можливість відправити війська в Україну. В українській розвідці пізніше заявили, що поки не бачать «чогось нового, крім емоційного ефекту від заяв».

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що нова ядерна риторика Росії збігається з надходженням нових партій західної зброї до України, і припустили, що країна-агресор намагається перешкодити західним партнерам України забезпечувати ЗСУ додатковою військовою підтримкою та залякати західних чиновників. Водночас у ISW вважають, що Росія навряд чи застосує тактичну ядерну зброю на полі бою в Україні або деінде.

Окупанти ударили по дитячій залізниці у Харкові (фото)

неділя, 19 травень 2024, 19:05

Зазначається, що обійшлося без постраждалих. Постраждала також територія Центрального парку міста, розташованого поруч із дитячою залізницею. Зокрема, у будівлях кінотеатру та ресторану вибито вікна. Також поруч із парком – кладовище. Там внаслідок уда...

Зросла кількість жертв російського обстрілу бази відпочинку біля Харкова (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:15

До шести зросла кількість загиблих унаслідок удару російських окупантів 19 травня по базі відпочинку в Малоданилівській територіальній громаді біля Харкова. Про це поінформувала в Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Ран...