Кремль стає залежним від Тегерана: В ISW вказали на "нюанси" поставок зброї і пояснили, по яких цілях в Україні будуть бити іранські ракети

Кремль стає залежним від Тегерана: в ISW вказали на "нюанси" поставок зброї і пояснили, по яких цілях в Україні будуть бити іранські ракети

Іран продовжує постачання озброєння в країну-агресора Росію, яке буде використане у війні проти України. До того ж, крім ударних дронів-камікадзе, Кремль розраховує отримати балістичні ракети малої дальності, передають Патріоти України.

На думку експертів, іранське озброєння РФ продовжить використовувати для обстрілів об'єктів критичної інфраструктури. Про це йдеться в аналітиці Інституту вивчення війни.

Іранські офіційні особи мають намір відправити в Росію партію з більш ніж 200 бойових безпілотників "Шахед-136", які Москва вже тривалий час застосовує для обстрілу України. Крім того, РФ, ймовірно, отримає від Тегерана інші види БПЛА, зокрема "Мохаджер-6" та "Араш-2".

ISW пише з посиланням на Головне управління військової розвідки України, що Іран відправить до Росії безпілотники у розібраному вигляді. У країні-агресорі зброя збиратиметься і на неї наноситимуть російське маркування. Так, це більше посилить залежність Росії від систем озброєння іранського виробництва.

Крім того, Іран планує до кінця року відправити в РФ тисячу одиниць зброї. Серед іншого країна-агресор може отримати балістичні ракети малої дальності класу "земля-земля". Це буде перший підтверджений випадок відправки Іраном до Росії сучасних високоточних ракет.

Аналітики зазначають, що Москва домовилася про додаткові постачання іранських систем озброєнь через виснаження її запасів крилатих ракет та систем безпілотників під час війни. Зазначається, що велику кількість озброєння РФ витратила на обстріл критично важливої інфраструктури України.

Незважаючи на це, Росія, ймовірно, продовжить обстрілювати критичну інфраструктуру, щоб компенсувати поразки на полі бою.

"Росія, найімовірніше, продовжить використовувати атаки безпілотників і ракетні удари по критично важливій інфраструктурі, щоб спробувати компенсувати невдачі та обмеження своїх збройних сил на передовій. Залежність Росії від систем іранського виробництва і від Ірану зросте", – йдеться в аналітиці.

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...