Кремль у агонії: У Повітряних силах заявили, що наступний ракетний удар РФ може бути потужніший, ніж 29 грудня

Росія відновлює та поновлює парк авіаційної техніки. Щодо ракет, то наступний удар може бути більш масованим, ніж 29 грудня. Водночас, стоїть питання: скільки крилатих ракет ворог буде готовий випустити, адже носіїв він має достатньо. Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Зрозуміло, що Росія відновлює та поновлює парк авіаційної техніки. Якщо йдеться про такі літаки, що нещодавно були в них на виставці, такі, як СУ-55 чи СУ-57, то, щоб поставити до строю велику кількість таких повітряних машин, потрібно багато часу. СУ-35, які в росіян є сьогодні, це літаки, які вони випускають серійно. Вони вже були не раз цілями для нашої протиповітряної оборони", - зазначив Ігнат.

Щодо нарощування сил для наступної атаки речник Повітряних сил ЗСУ повідомив, що все залежатиме від кількості наявних ракет у ворога.

"Ми бачимо, що була досить тривала перерва - ворог готувався, накопичував ракети, тож маємо сьогодні таку масовану атаку. Сьогодні збито 54 крилаті ракети з 69-ти. З тих ракет є такі, що не є досяжними для нашої ППО. З ракет "Калібр", Х-101, Х-555 збито доволі непоганий відсоток. Можна відзначити сьогодні вчергове успішну роботу ППО", - додав він.

За словами речника, після "бавовни" на аеродромі "Енгельс" в Росії ворог перебазував свою стратегічну авіацію на інші аеродроми, які можуть її приймати і обслуговувати. "Такий літак, як ТУ-95 потребує до себе певної уваги, злітно-посадкових смуг тощо. Все це просто збільшить час їхнього підльоту до районів пуску", - зазначив він.

Ігнат повідомив, що росіяни випустили на сьогодні 13 літаків, які мають по 8 підвісок. За його словами, наступний ракетний удар може бути більшої кількості, ніж окупанти зробили сьогодні. "Питання в тому, скільки вони готові на даний час витратити тих самих крилатих ракет. Носіїв в них достатньо", - додав Ігнат.

В Естонії російську пропагандистку звинуватили у державній зраді

четвер, 28 березень 2024, 9:42

В Естонії була відправлена під варту російська пропагандистка Світлана Бурцева, яка працювала на підконтрольну Кремлю медіагрупу, що потрапила під санкції ЄС. Про це йдеться у повідомленні Eesti Ekspress. Бурцева має громадянство Естонії та співвласниц...

У Франції призначили суд над "подружкою Путіна"

четвер, 28 березень 2024, 9:33

Колишнього кандидата від партії "Національне об'єднання" на президентських виборах у Франції Марін Ле Пен та її родичів звинувачують у розкраданні кількох мільйонів євро із фондів Євросоюзу. Про це у середу, 27 березня, нагадує Le Parisien. "Ле Пен пос...