Кремль веде свою гру: У британській розвідці розповіли, чого домагається РФ через перешкоджання експорту зерна

Незважаючи на те, що чорноморська зернова ініціатива була продовжена на 60 днів 17 травня, Росія продовжує перешкоджати експорту зерна, навмисно сповільнюючи перевірки і активно блокуючи деякі судна. На це звернули увагу у британській розвідці, передають Патріоти України.

"В даний час інспектується тільки одне або два судна в день в порівнянні з шістьма-вісьмома восени 2022 року", - підкреслюється в звіті розвідки.

Аналітики припустили, що таким чином РФ, ймовірно, намагається домогтися поступок у повторному відкритті трубопроводу Тольятті-Одеса, по якому країна експортує аміак. "Ситуацію ускладнює те, що в останні дні трубопровід був пошкоджений і в даний час не працює", - відзначили в розвідці. "Росія, ймовірно, буде продовжувати риторику і перешкоджати "зерновій ініціативі" протягом декількох тижнів до наступного крайнього терміну продовження 16 липня", - допустили аналітики.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....