"Кремль впевнений, що Зеленський на "нормандській зустрічі" підтвердить обіцянки. Цього вистачить, щоб притиснути його до стінки", - російський політолог

Зараз Кремль влаштовує поведінка глави української держави, тому Москва Зеленському не заважає.

У Кремлі активно готуються до зустрічі в нормандському форматі. За задумом Кремля на ній президент України Володимир Зеленський повинен публічно підтвердити свої обіцянки, чим зажене себе в пастку. Про це в інтерв'ю заявив російський політичний аналітик, доктор історичних наук Валерій Соловей, передають Патріоти України.

За його словами, в даний час Кремль влаштовує поведінка глави української держави, тому Москва Зеленському не заважає. «Кремль вважає, що знаходиться в стратегічному виграші, оскільки Зеленський робить все - абсолютно все, - що треба, і не варто йому заважати. Кремль не сумнівається: на зустрічі в нормандському форматі (а зустріч активно готується) Зеленський публічно підтвердить свої наміри і обіцянки. Росії цього буде цілком достатньо, щоб згодом притиснути до стінки президента України», - сказав він.
Відповідаючи на питання про те, як може виглядати це «притиснути до стінки», експерт зазначив, що значна частина українського суспільства може активно і різко виступити проти реалізації «формули Штайнмайера». Після цього Кремль оголосить світу про недоговороздатність будь-якого українського керівництва і що з ними не можна мати справу.
Соловей стверджує, що, хоча Зеленський і думає, що досить спритний, щоб перехитрити Кремль, Москва заганяє президента в пастку. «У Кремлі над ним сміються і дозволяють так думати. Зеленський просто не розуміє, з ким сів грати в карти. Він думає, що це гумористичне ток-шоу, стендап, де можна взяти верх за рахунок акторських здібностей. Ні. Він сів грати в карти з пропаленими вовками», - додав він.
Припущення про те, що Зеленський дійсно в своєму розпорядженні дані закритої соціології про свою неймовірну популярність в ОРДЛО і таким чином збираються обвести Кремль навколо пальця, експерт заперечує. Він каже, що спиратися на цю версію - глибока помилка. У тому числі тому, що в Кремлі чудово відомо все, на що сподівається Зеленський.
«У Кремля є на руках кілька козирів - вибачте, але він небезпідставно переконаний, що поб'є цими козирями всі хитрощі Зеленського», - говорить аналітик.
За його відомостями, «в разі чого» піде асиметрична відповідь. «Кремль не те щоб перехитрить Зеленського - просто зажене в пастку, з якої той уже не зможе вибратися. У всякому разі так оцінюють ситуацію в Москві і так мають намір діяти», - резюмував Валерій Соловей.
Джерело: Гордон

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...