"Кремль вигадав новий шантаж, Україна наближається до прірви", - Портников

"Представники російського керівництва - поки що анонімні, але прізвища незабаром знайдуться - переконують московських журналістів, що поки що немає підстав обговорювати дату нової зустрічі у "нормандському форматі", - пише у своєму блозі Віталій Портников, передають Патріоти України, і продовжує:

"Україна продовжує наполягати, що вона - унітарна держава. Законопроект Зеленського передбачає ніякого особливого статусу для республік Донбасу, проте запроваджує префектів, чиї повноваження є більш важливими, ніж повноваження місцевої влади будь-якого рівня, і їхнє слово є останнім. При такому підході до квітня навряд чи виникнуть передумови для проведення нової зустрічі лідерів чотирьох країн", - пояснило "джерело з Кремля" виданню "Коммерсантъ".

Цікаво й те, що це пояснення - реакція на інформацію іншого анонімного джерела, тільки німецького - про те, що обговорюється дата саміту, на якій нібито зійшлися під час паризької зустрічі. 9 квітня, Берлін. Тобто Зеленському немов би дають зрозуміти - все можна узгодити, і час, і місце. Тільки ти не дуже добре себе ведеш. А будеш вести себе добре - Путін з тобою знову зустрінеться.

І тут багато що залежить від реакції українського президента - чи піддасться він на цей шантаж чи ні. Напередодні паризького саміту ми чули від Зеленського, що всі поступки, на які пішла наша країна, пов'язані з його бажанням зустрітися з Путіним. Тому що від цієї зустрічі залежать домовленості, які дозволять припинити війну.

Зеленський задовольнив цю свою безглузду примху за наш з вами рахунок. Зустрівся. Переконався, що закінчення війни ніяк не пов'язане з особистою зустріччю з Путіним. І тепер виживання нашої країни буде залежати від того, чи готовий він це прийняти і зрозуміти.

Якщо готовий - тоді йому доведеться переоцінити і перспективи власного президентства, і перспективи власного життя. Усвідомити, що він - президент країни, яка чинить опір агресору. І що запорука хоча б відносного миру - продовжувати чинити опір, а не "просто перестати стріляти".

А якщо не готовий - тоді він продовжить піддаватися на шантаж, виконувати путінські «хотілки», тільки щоб ще раз зустрітися з російським президентом і спробувати його причарувати і умовити. І з кожним новим виконанням нової путінського умови Україна буде наближатися все ближче до прірви".

Джерело: Еспресо.ТV

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...