Апетити агресора зростають: Кремль вимагатиме воду для Криму в обмін на зустріч із Путіним, - ЗМІ

Днями очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук закликав змінити Мінські домовленості й наголосив, що ці документи "не допомагають, а заважають Україні" Про це повідомляє Depo.ua, передать Патріоти України.

Видання зазначає, що, згідно з інформацією з Банкової, Кравчук такими заявами лише озвучив привабливу пропозицію від Кремля. Водночас, уточнюється, що глава ТКГ промовчав про те, чого Кремль хоче взамін.

"А хоче він воду в Крим. При цьому вода в Крим повинна бути реальною, а коригування Мінських домовленостей залишиться тільки на папері. Але з'ясується це вже після виборів", – наголошується в матеріалі.

Так, нині ця тема активно обговорюється у Telegram-каналах, популярних серед "слуг народу". Наприклад, "Резидент" поділився таким інсайдом: "Наше джерело в ОП повідомило, що Росія готова апгрейдити Мінські угоди, якщо Україна пустить воду в Крим. Переговори з цього кейсу йдуть останні півроку, а глава Офісу президента зміг підняти ставки по цьому питанню".

Окрім цього, канал "Легітимний" писав, нібито очільник ОП Андрій Єрмак і президент Володимир Зеленський вже опрацьовують таку пропозицію.

"Керівник Офісу президента Андрій Єрмак переконує Володимира Зеленського в тому, що необхідно пустити воду в Крим в обмін на згоду Росії продовжити переговори в "нормандському форматі", – йшлося в дописі.

Уточнювалося, що, на думку Єрмака, "пуск води допоможе набрати бали серед проросійського виборця під час місцевих виборів і зміцнить позиції України на міжнародній арені як гуманної держави". Водночас, на думку експертів, та частина Північно-Кримського каналу, яка пролягає по території окупованого Криму, вже підготовлена окупантами до прийому дніпровської води.

"З боку української влади теж віддані необхідні розпорядження: в Херсонській області триває ремонт гідротехнічних споруд та механізмів, потихеньку канал заповнюється водою", – додали автори матеріалу.

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...