Кремль витратив мільярди на держпереворот в Україні, але його кинула українська агентура, - Христо Грозєв

Завербована ФСБ РФ агентура серед українських політиків не спрацювала в Україні, незважаючи на витрачені мільярди доларів. Про це заявив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, передають Патріоти України.

«Зараз ми закінчуємо одне розслідування, разом з Інсайдером, про те, скільки грошей було витрачено ФСБ, щоб гарантувати підтримку якимось тіньовим політичним класом в Україні цієї війни та створення внутрішнього держперевороту одразу після вторгнення. Ось там йдеться про мільярди доларів, а не рублів. Було витрачено з 2014-го року до сьогодні. Це було 150-160 високооплачуваних офіцерів ФСБ. Кожен із них мав необмежений бюджет, щоб вербувати українців будь-якого рівня. Вони вербували на папері і потім виявилося, що… Ну так, вони летіли, щоби зустрічатися з ними в Тайланді, на Мальдівах, на Кіпрі. Ці гроші вони витратили на зустрічі. Їм давали готівкою», — каже він.
За його словами, в результаті агентура не спрацювала. «І тут навіть ці українські агенти, які брали гроші, кинули їх. Просто кинули», - заявив він.
Грозєв зазначив правильне рішення президента України Володимира Зеленського заборонити в Україні діяльність проросійських партій, оскільки серед них була російська агентура. «Розслідування дало нам розуміння правильності рішення Зеленського закрити певну кількість партій. Тому що ми бачимо саме представників цих партій, багатьох із них, не всіх партій, серед активів цієї групи із 150 ФСБшників. Отже, очевидно, це абсолютно неавтентичні партії, вони працювали із ФСБ», — додав журналіст-розслідувач.

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...