Кремль знайшов "зброю" для шантажу Німеччини і ЄС заради запуску "Північного потоку-2", - західні ЗМІ

Європа може замерзнути взимку, якщо не виконає ультиматум?

Суперечка з приводу запуску російського газопроводу "Північний потік - 2" різко загострюється. Як зазначає Bild, з'являється все більше ознак того, що Кремль приставив зброю до скроні Німеччини, щоб трубопровід міг якомога швидше запрацювати, передають Патріоти України.

За останніми даними, Nord Stream 2 AG - 100-процентна дочірня компанія "Газпрому" - хоче завершити будівельні роботи в серпні і незабаром ввести його в експлуатацію. Газ буде постачатися в основному в Німеччину, Австрію і Чехію. Однак через юридичні заковики "Північний потік - 2" не може бути запущений. Серед умов - "розукрупнення" трубопроводу.

В ЄС наполягають на тому, щоб оператор труби і виробник газу були різними компаніями. Однак за фактом вони обидві належать російському "Газпрому", що порушує закон Євросоюзу. Представник Федерального мережевого агентства Німеччини повідомив BILD, що "Nord Stream 2 AG (...) попросили забезпечити дотримання державою вимог поділу". Однак російський монополіст не приймає цього і пред'являє претензії Німеччині і ЄС.

У виданні зазначили, схоже на те, що Кремль готується до того, щоб змусити Захід дати дозвіл на запуск "Північного потоку - 2", інакше буде обраний більш болючий маршрут. Іншими словами, якщо не буде запущений газопровід, то Європа не отримає газ, ні за яким іншим маршрутом. Експерти вже визнали, що "Газпром" планує використовувати брак газу в якості зброї, щоб шантажувати Німеччину і ЄС. Європа може замерзнути взимку, якщо не виконає ультиматум Кремля. Рік тому резервуари для зберігання газу в Німеччині, Австрії та Чехії були заповнені на 89, 87 і 89%, відповідно. Рівень заповнення сьогодні: всього 51, 36 і 57%.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...