Кремлю нагадали, що США "тримають руку на пульсі": Бомбардувальники В-1В відпрацювали "атаку" на російський Чорноморський флот (відео)

Міноборони РФ заявило, що 19 жовтня 2021 року два американських стратегічних бомбардувальника B-1B Lancer і два "повітряних танкера" KC-135 виконали політ біля берегів окупованого Криму (пост розміщений на сторінці міністерства в Facebook). При цьому росіяни зафіксували на відео момент дозаправки в повітрі американських B-1B в небі над Чорним морем, передають Патріоти України.

Ці дані підтверджують офіційні ресурси Командування ВПС США в Європі і Африці. Вони пишуть, що американські стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer в небі над Чорним морем виконували "протикорабельну місію". При цьому дії бомбардувальників підтримували винищувачі Польщі, Канади та Румунії, які базуються на одному з румунських аеродромів.

Варто нагадати, що B-1B Lancer можуть виступати в ролі носіїв крилатих протикорабельних ракет AGM-158C LRASM із дальністю стрільби до 900 кілометрів. Таким чином, ці літаки цілком справедливо можна назвати такими собі «літаючими есмінцями». Якщо спиратися на неофіційні ресурси, то можна помітити ще одну цікаву деталь: буквально біля берегів Великобританії американські бомбардувальники B-1B Lancer провели першу дозаправку паливом в повітрі по дорозі до Чорного моря.

Вітчизняні військові журналісти і експерти сміливо припускають, що Військово-повітряні сили США відпрацьовують алгоритм екстреного вильоту своїх стратегічних бомбардувальників для миттєвого реагування на можливі кризи на Європейському континенті. Як приклад: можливі збройні провокації РФ в Чорному морі, тим більше, що проліт американських стратегічних бомбардувальників B-1B Lancer біля берегів окупованого Криму 19 жовтня відбувався паралельно з візитом міністра оборони США Ллойда Остіна в Україні. Таким чином, Сполучені Штати нагадали Росії, що вони впевнено тримають руку на «чорноморському пульсі» і навряд чи залишаться в стороні в разі загострення ситуації в цьому регіоні.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...