"Кремлівські консерви" вибухають: Трамп шантажував Україну військовою допомогою, з'ясувалися скандальні факти

В адміністрації президента США Дональда Трампа мали намір розморозити оборонну допомогу Україні в обмін на заяву про розслідування проти Байдена. Таку заяву зробила високопоставлена співробітниця Пентагону Лара Купер, яка відповідає за український напрям, передають Патріоти України.

Уточнюється, що ця інформація була отримана завдяки розсекреченій стенограмі виступу Купер на слуханнях у Палаті представників Конгресу США.

"Заступниця помічника міністра оборони Лора Купер засвідчила, що президент Трамп через Офіс управління і бюджету розпорядився заморозити критично важливу для України військову допомогу на сотні мільйонів доларів – незважаючи на заперечення кар'єрних військових Міноборони, представників Держдепартаменту та інших установ", – сказано у зверненні.

Крім того, наголошується, що, зі слів Купер, ексспецпредставник Трампа з питань України Курт Волкер під час зустрічі з нею 20 серпня 2019 року "недвозначно натякав, що заморожування допомоги можна скасувати, якщо Україна буде готова виступити із заявою, пов'язаною зі втручанням у вибори".

Ще один фронт російсько-української війни: Буданов визнав, що ГУР воює в Африці - ЗМІ

четвер, 18 квітень 2024, 8:15

Частина бійців ГУР може воювати в Африці проти найманців ПВК Вагнер. Про це у середу, 17 квітня, повідомляє Washington Post з посиланням на керівника української розвідки Кирила Буданова. . "Ми проводимо такі операції, спрямовані на зниження російськ...

​Дуже багаті на слонів: Україна відкрила посольство в ще

четвер, 18 квітень 2024, 8:05

одній африканській країні. В Республіці Ботсвана (Південня Африка) розпочало роботу посольство України. Про це 17 квітня повідомляє МЗС України. . Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та м...