Кремлівський "многоходовщик" знов "переміг": Німеччина оголошує про кінець стратегічного партнерства з Росією

У 2014 році пані Меркель була єдиною главою уряду, що розмовляла з Путіним по телефону знову і знову, іноді по кілька разів на тиждень, але президент РФ із того часу зробив багато, щоб остаточно відбити подібні бажання в будь-кого.

Голова впливової Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер заявив про кінець ідеї стратегічного партнерства Німеччини з Росією після отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Таку думку Ішингер висловив у інтерв’ю німецькому виданню Der Spiegel, передають Патріоти України.

Варто наголосити, що Ішингер є одним з найвпливовіших німецьких дипломатів. Він відомий тим, що виступав за продовження діалогу з Путіним попри його дії. За ініціативи Ішингера цьогоріч розробили скандальний "мюнхенський план" про припинення війни в Україні.

Відповідаючи на запитання про те, як справа Навального впливає на німецько-російські відносини, Ішингер зазначив, що, "на жаль, ми переживаємо новий мінімум". "У Москві жертву висміюють. Вже з однієї цієї причини це невимовно незручний процес для Кремля. Авторитет Росії вже був підірваний нападом на Сергєя Скрипаля у Великій Британії, вбивством чеченського емігранта в берлінському Тіргартені і хакерською атакою на Бундестаг", - сказав німецький дипломат.

За його словами, канцлерка Ангела Меркель проявляла терпіння щодо президента Владіміра Путіна протягом останніх 15 років. У 2014 році, каже Ішингер, вона була єдиною главою уряду, що розмовляла з Путіним по телефону знову і знову, іноді по кілька разів на тиждень. "Давно зрозуміло, чого варте слово з Москви. Там діє закон найсильнішого. Це кінець, на жаль, і самої ідеї стратегічного партнерства", - констатував німецький дипломат.

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...