Крім Донецької та Луганської областей: РНБО підтримала введення НС по всій Україні

РНБО звернулась до Верховної Ради із закликом запровадити надзвичайний стан по всій території України, крім Луганської та Донецької областей, де вже діє особливий режим. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

«Говорили про ведення надзвичайного стану. Були жваві обговорення цього питання. Рішення було прийнято згідно з нашим законодавством. Верховна Рада має це затвердити протягом 48 годин. Я сьогодні матиму доповідь у Раді з цього приводу», — заявив він.

За словами секретаря РНБО, суворість режиму НС відрізнятиметься по регіонах. «Залежно від тих питань і загроз, які можуть виникати на певних територіях, запроваджуватиметься чи то більш посилений, чи то більш ослаблений НС», — зазначив він.

Данілов уточнив, що надзвичайний стан запроваджується на 30 днів. Він запевнив, що запровадження надзвичайного стану радикально не вплине на життя українців.

Надзвичайний стан запроваджується окремим указом президента, після чого його має затвердити Верховна Рада. У разі необхідності надзвичайний стан може бути продовжений президентом, але не більше ніж на 30 діб.

Депутат від Європейської солідарності Олексій Гончаренко нагадав перелік заходів, які можуть застосовуватись у разі введення режиму надзвичайного стану:

  • особливий режим в'їзду та виїзду, обмеження свободи пересування;
  • обмеження руху та огляд транспортних засобів;
  • посилення охорони громадського порядку та об'єктів, що забезпечують життєдіяльність населення;
  • заборона проведення зборів, мітингів, демонстрацій, спортивних та інших масових заходів;
  • введення комендантської години;
  • перевірка документів у громадян, у необхідних випадках — особистий огляд, огляд речей, автомобілів, багажу та вантажів, службових приміщень та житла громадян;
  • обмеження продажу зброї, спиртних напоїв;
  • вилучення у громадян зареєстрованої вогнепальної та холодної зброї та боєприпасів; у підприємств — навчальної військової техніки, вибухових, радіоактивних речовин;
  • регулювання роботи цивільних теле- і радіопрограм.

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...