"Крокодил", "людожер" і бунтівник: ЗМІ розповіли про партнерів Путіна в Африці

"Крокодил", "людожер" і бунтівник: ЗМІ розповіли про партнерів Путіна в Африці

У Санкт-Петербурзі проходить дводенний саміт "Росія - Африка", який Кремль має намір використати в пропагандистських цілях - показати, що агресія проти України не зробила з Росії країну-ізгоя, передають Патріоти України.

Однак на практиці все не так райдужно для Путіна. Зокрема, саміт проігнорували більшість африканських лідерів. Проте на форум "Росія-Африка" в гості до президента РФ Володимира Путіна приїхали диктатори, які захопили владу силою зброї, деякі з яких утримують владу в своїх країнах більше ніж 30 років. Про це пише проект "Можемо пояснити".

Так, президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва (№1 на фото) сидів 10 років за підрив поїзда і прийшов до влади шляхом військового перевороту. Отримав прізвисько "Крокодил" - за назвою своєї диверсійної групи, а також за жорстокість до супротивників.

Президент Уганди Йовері Мусеєвені (2) займає пост президента вже 37 років. Для цього він в тому числі змінював Конституцію. На критику одного опозиціонера сказав:"Ми його зловимо і з'їмо як пиріг".

"Перехідний президент" Малі Ассімі Гоіта (3) отримав владу шляхом військового заколоту. За три роки придушив проти себе ще два.

Президент Еритреї Ісаайяс Афеверкі (4) при владі 30 років. У 1997 скасував вибори президента. У країні понад 10 тисяч політзеків, яких катують.

"Тимчасовий президент" Буркіна-Фасо Ібрагім Траоре (5) прийшов до влади через військовий заколот у вересні 2022 року. У цьому йому допомогла ПВК "Вагнер".

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...