Кров'ю по стіні: Художник продав за 40 тисяч доларів картину "Білорусь", написану "кров'ю" з поліцейської палиці (відео)

Художник 12 серпня створив картину "Білорусь" за допомогою поліцейської палиці і виставив її на інтернет-аукціон.

Художник з російського Новосибірська Артем Лоскутов 12 серпня створив картину "Білорусь" за допомогою міліцейської палиці і виставив її на інтернет-аукціон.

У суботу полотно пішло за 3 мільйони рублів (41 190 доларів або 1,13 мільйона гривень). Про продаж Лоскутов написав в своєму "Твіттері", повідомляє "Страна".

Художник написав картину, б'ючи по полотну кийком з нанесеною на неї акриловою фарбою. Процес створення роботи він зняв на відео.

У підсумку вийшло полотно, що нагадує перший біло-червоно-білий прапор незалежної Республіки Білорусь, який використовували в 1991-1995 роках.

Незабаром після створення роботи Лоскутов виставив її на торги з початковою ціною 1 рубль. Він повідомив, що аукціон триватиме до 22:30 п'ятниці, а 50% від суми продажу будуть відправлені білорусам.


15 серпня художник заявив, що картина продана, не назвавши імені покупця. З приводу відправки протестуючих білорусам половини зароблених з продажу картини грошей Лоскутов пообіцяв написати пізніше.

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова зросла, пошкоджено 20 будинків в центрі міста (відео)

неділя, 5 травень 2024, 23:03

Кількість постраждалих внаслідок удару російських окупантів по центральній частині Харкова 5 травня виросла до 15 осіб. Про це проінформувала у Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. "Станом на зараз кількість травмованих ...

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...