Кровосісі за Кілю закровосісілі: Телеканалу Мураєва доведеться заплатити штраф за інтерв’ю Гордона з Азаровим

Микола Азаров у своїх висловлюваннях багаторазово порушив норми чинного законодавства.

Микола Азаров. Фото: УНІАН.

До телекомпанії «Максі-ТВ» застосовані санкції «оголошення попередження» та «стягнення штрафу» у сумі понад 100 тисяч гривень за трансляцію передачі “Гордон“, в якій взяв участь колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров. Про це повідомляє прес-служба Нацради України з питань телебачення і радіомовлення з посиланням на результати її засідання в четвер, передають Патріоти України.

“Національна рада на засіданні 9 січня 2020 року розглянула результати позапланової виїзної перевірки ТОВ «НАША ПРАГА», м. Київ (логотип «Максі-ТВ») та ухвалила рішення про оголошення мовнику попередження, а також стягнення із нього штрафу за заклики до повалення конституційного ладу і розпалювання ворожнечі”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час перевірки мовлення каналу за 5 жовтня 2019 року було виявлено, що Азаров у своїх висловлюваннях багаторазово порушив норми чинного законодавства. Підкреслюється, що він намагався фальсифікувати історичні події і підмінити поняття, говорячи про події Революції Гідності, збройну агресію на сході держави і анексію Криму.

За даними Нацради, Азаров піддавав сумніву легітимність органів державної влади України і звинувачував представників влади в бандитизмі, мародерстві і злочинах.

“У сукупності ці висловлювання сприймаються як заклик до повалення конституційного ладу, розпалювання ворожнечі, посягання на права і свободи людини”, – йдеться в повідомленні.

Також, на думку регулятора, Азаров поширював російську пропаганду щодо збройної агресії РФ. За виявлені порушення телеканал “Наш” повинен виплатити штраф у сумі 25% від розміру ліцензійного збору, нарахованого за видачу ліцензії, 105 625, 50 гривень.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...