Кровосісі закровосісіли: Азаров розповів, як Янукович звільняв його з поста прем'єра

Відставка прем'єр-міністра Миколи Азарова в розпал подій Майдану сталася через те, що західним партнерам України вдалося умовити екс-президента Віктора Януковича змінити склад уряду, включивши до неї представників опозиції. Про це колишній прем'єр розповів в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Янукович, звичайно, розумів, що відправити у відставку уряд - це по суті підписати собі смертний вирок. Так і вийшло. Я йому про це говорив. (...) До мене приходили депутати, політики, розповідали, що ведуться за твоєю спиною переговори. Але я вважав, що Янукович не зважиться на цей крок. Але він в якийсь момент вирішив розміняти уряд і піддався на умовляння того ж Байдена (який тоді займав пост віце-президента США - Ред.), тих же поляків, німців. Які його переконували, що досить піти на зустріч натовпу, створити такий "уряд нацєдності" і тоді він зможе ситуацію взяти під контроль, хоча вона і так була під контролем", - поділився Азаров.
За його словами, під час засідання фракції "Партії регіонів" в кінці січня 2014 року Янукович посвятив Азарова в свої плани щодо зміни уряду. "Входить Янукович в зал, сідає поруч і каже: "Я знайшов нарешті вихід, я тільки що зустрічався з лідерами опозиції, і я знайшов вихід. Я прийняв рішення запропонувати пост прем'єр-міністра Яценюку, пост віце-прем'єра Кличку і якийсь там пост Тягнибоку". Це для мене і для всіх в залі був як ефект бомби, що розірвалася, обговорення ніякого не було практично. Після цієї заяви засідання фракції практично завершилося. І ми з ним вийшли і пішли у напрямку до його кабінету", - згадує екс-глава уряду.

Він сказав, що його відставка була великою помилкою Януковича, яка запустила процеси дестабілізації в системі управління. "До відставки була правляча коаліція і до відставки уряду ця коаліція більш-менш була стабільною, монолітною і трималася в цілому. І ця стабільність підтримувала роботу правоохоронних органів (СБУ, СЗР, Міноборони). Всі силові структури бачили, що була стабільність і ніяких ознак того, що ми можемо владу віддати в чужі руки, не було.

З моменту відставки уряду у них така впевненість пропала, бо пішли торги за уряд. За пост прем'єра, віце-прем'єра, міністра внутрішніх справ, міністра оборони і т.ін. Все захиталося. І в цей момент включилися і загрози, і підкупи. І Янукович на моїх очах, я це бачив, став втрачати реальну владу.
Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко йому довіряв, але все, що було "під" цим міністром (структура МВС - Ред.) все захиталося і поїхало. На кого стали працювати заступники, начальники обласних управлінь? Організатори перевороту все це чітко використовували", - сказав Азаров.
Джерело: Страна

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...