Кругом встигають: У Гватемалі генеральна прокуратура підозрює росіян у підкупі президента держави, - ЗМІ

Алехандро Джамматтеї

За даними правоохоронців, росіяни надали хабар президенту Гватемали, щоб отримати можливість швартуватися в одному з головних портів країни, повідомляють Патріоти України з посиланням на Al Jazeera.

"Речник Генеральної прокуратури Гватемали Хуан Луїс Панталеон заявив, що департамент з протидії корупції розпочав розслідування цієї справи, підкресливши, що наразі Джамматтеї не є підозрюваним, оскільки щодо нього не розпочато процедуру імпічменту", – йдеться у повідомленні.

"У свою чергу речниця президента Гватемали Патрісія Летона заявила, що офіс президента не надає жодних коментарів з цього приводу", – додають у ЗМІ.

За інформацією Хуана Франсіско Сандоваля, який раніше очолював спеціальну прокуратуру Гватемали проти безкарності (FECI), хабаря президентові у квітні дали четверо російських бізнесменів, зацікавлені у розробці шахт у Гватемалі. Вони хотіли вирішити питання про надання їм місця для встановлення свого дока в карибському порту Санто-Томас-де-Кастілья.

Громадяни Росії, які представляли інтереси однієї видобувної компанії, нібито привезли до резиденції глави держави килим, прошитий грішми.

"Водночас гватемальська гірничодобувна компанія, пов'язана з чоловіками, про яких говорив Сандоваль, заперечує надання хабаря", – зазначає видання.

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...

Ворога чекає лише смерть: Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні (відео)

четвер, 2 травень 2024, 11:27

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав відео знищення росіян на фронті в Україні, передають Патріоти України. Відео знищення ворога показав командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. "Невпинна бойова робота Сил оборони України - вор...