Кругове відхілення +- 1км: Що показав обстріл "Кинджалами" 11 серпня

Російські війська запустили по Україні 4 аеробалістичні ракети Х-47 "Кинджал", з яких одну змогли збити. Як заявили у Повітряних силах, цілями обстрілу були українські льотчики, яких готують до навчання на F-16. Проте одна з ракет влучила по житловому будинку. У Defense Express повідомляють, що удар показав реальну точність "Кинджалів" передають Патріоти України.

За даними Повітряних сил, пуски ракет здійснювалися з авіабази Саваслейка у Нижньоновгородській області. Звідти ракети пролетіли близько 200 км до українського кордону, а потім ще 900 до Івано-Франківської області. В Київській області вдалося перехопити один з "Кинджалів", але інші — ні. Вони намагалися уразити авіабазу у Коломийському районі, проте схибили. Одна з ракет уразила обʼєкт цивільної інфраструктури, в результаті чого є загиблі та постраждалі. Зокрема загинув 8-річний хлопчик.

У виданні звертаються у вагу на заяву Повітряних сил, де сказали, що цілями ракет були українські льотчики, яких обрали до навчання на західних винищувачах F-16. Проте від місця удару Х-47 до найближчого аеродрому складає близько кілометра. Відтак оглядачі роблять висновок, що "гіперзвукова" ракета має кругове імовірне відхілення від одного кілометра при стрільбі на 1100 км. Таку низьку точність можна пояснити інерціальною системою наведення, бо чим довше ракета летить, тим більшою стає похибка.

Санкції не завада? Російські ракети і безпілотники містять компоненти з понад 20 країн, - Інститут судових експертиз

неділя, 28 липень 2024, 6:50

Російські ракети та дрони, якими країна-агресор щодня атакує міста та села України, містять компоненти, виготовлені у більш ніж 20 країнах. Серед них зокрема США, Тайвань, Китай та інші, передають Патріоти України. Ці деталі в збитому ворожому озброєнн...

Окупанти кидають усі сил на Часів Яр: Воїни ЗСУ відверто розповіли про брак снарядів та тактику окупантів

неділя, 28 липень 2024, 6:22

Росіяни не припиняють спроб прорвати лінію української оборони в районі Часового Яру. Лінія фронту там тепер більшою частиною проходить саме по каналу Сіверський Донець-Донбас, передають Патріоти України. Окупанти майже не задіюють у своїх атаках броне...