Крути педалі - сидітимеш менше: У "Слузі народу" пропонують мотивувати 50 тис. українських ув'язнених виробляти електрику (документ)

Криза жанру "95 кварталу" не загрожує

Народний депутат від партії "Слуга народу" Сергій Гривко зареєстрував законопроєкт, який дасть змогу ув'язненим зменшувати строк перебування у в'язниці за вироблення електроенергії на велосипедних установках. Про це слуга-новатор написав 19 вересня на своїй сторінці у Facebook.

Так, згідно із законопроєктом під номером 10057, потрібно мотивувати 50 тисяч ув'язнених генерувати електроенергію через велогенараційні установки.

"Якщо протягом місяця вони виконуватимуть норми, визначені Міністерством Юстиції, то термін ув'язнення зменшиться на 3 дні, але не більше 10 місяців на рік. Тобто, за рік ув'язнений може зменшити на 30 днів термін ув'язнення. Що вплине прямо на економію по його утриманню — приблизно до 8% (до 200 млн грн)", — скрупульозно підрахував вигадливий обранець народу.

За словами Гривка, такою ініціативою він показує альтернативні можливості для наповнення енергетичної системи, які можна імплементувати в спортивні зали та інші структури.

"Було б круто побачити тренажерний зал, що генерує електроенергію", — заявив Гришко.

Він заявив, що для створення чогось нового потрібно діяти рішуче.

Законопроєкт 10057, фото

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...