"Кричать негайно, швидко, терміново, все робіть, без пояснень": Офіцер поcкаржився на "совок" у ЗСУ і порівняв його зі стандартами НАТО

У ЗСУ досі домінує "совковий" підхід до командування підлеглими, який суттєво відрізняється від стандартів НАТО. Про це розповів офіцер ЗСУ та військовий інструктор Сергій Молодід в інтерв’ю "Новинарні", передають Патріоти України.

"У нас переважно працюють по direct command [за прямим наказом – ред.] – "совковий" метод керування, коли ти абсолютно кожному кажеш: ти копаєш, ти світиш ліхтариком, ти йому допомагаєш, ти вантажиш мішки… Це робиться в тих випадках, коли люди некомпетентні або дуже розгублені, і ти розумієш, що не можеш їм делегувати рішення. Такі люди або неправильно підібрані на посади, або ненавчені, або їм неграмотно поставлене завдання", – розповів військовий.

Молодід пояснив, що в арміях країн НАТО використовують інший принцип командування, який дає можливість коротко і зрозуміло ставити завдання підлеглим. Тобто стандарти НАТО передбачають дотримання "протоколу 5W": Who, What, When, Where, Why (Хто, Що, Коли, Де, Навіщо).

"У нас же зазвичай не заморочуються: кричать "негайно, швидко, терміново, все робіть", без пояснень, що ж має бути в результаті. Часу на планування взагалі не виділяють. А потім обов’язково буде щось не так", – поскаржився військовий.

На думку Молодіда, в довгостроковій перспективі такий підхід знищує у підлеглих мотивацію. В таких умовах вони не проявляють ініціативу, не відстоюють власну думку та бояться зробити крок убік без попереднього погодження.

Все за планом? Мешканців Бєлгородщини попередили, що пожежники до них не приїдуть - боротися з вогнем мають самі

неділя, 30 червень 2024, 9:59

Поки що диктатор РФ Володимир Путін намагався зробити "санітарну зону" на території України, такою зоною стала Бєлгородська область. Жителям прикордонних районів почнуть видавати вогнегасники на випадок обстрілів, оскільки робота МНС там неможлива. Так...

На заміну Байдену є десять кандидатів: Хто може піти на вибори у США від демократів

неділя, 30 червень 2024, 9:53

Після дебатів між кандидатом у президенти США Дональдом Трампом і нинішнім главою Білого Дому Джо Байденом у Демократичній партії почали порушувати питання про висунення нової кандидатури на президентські вибори, передають Патріоти України. У зв'язку з...