Кричав, що свій: Українські прикордонники взяли у полон мобілізованого окупантами мешканця Луганщини (відео)

Українські прикордонники взяли у полон мобілізованого рашистами мешканця Луганщини. Він вночі вийшов на позиції до українських протитанкістів і українською кричав: «Хлопці, я свій». Про це йдеться у повідомленні ДПСУ у понеділок, 13 травня.

За словами командира розрахунку протитанкових ракетних комплексів на псевдо Журналіст, взятого у полон місцевого жителя окупанти мобілізували у лютому 2024 року.

Затриманий не мав засобів захисту. За його словами, він займався розносом їжі для окупантів. Він подолав шлях у кілька кілометрів, переховуючись від скидів з квадрокоптера та випадково вийшов на позиції прикордонників.

«Передають по рації, що в наш окоп звалився рашист. Побачив біле світло, яке виходить з траншеї. Відразу відступив, щоб його зустріти, як вчили, під перпендикулярним кутом. Коли він вже був на прицілі, я побачив, що він був без зброї. Це його врятувало від смерті», — розповідає Журналіст.

Протитанкіст на псевдо Обозний надав полоненому першу домедичну допомогу. «Протягом часу, коли він був у нас у підвалі, ми забезпечили його їжею, надали домедичну допомогу, все згідно з Женевською конвенцією. Всі його речі були зібрані в окремий мішок, який передався разом з ним. Якщо ми будемо відноситися до полонених так само як військовослужбовці РФ відносяться до нас то чим ми кращі від них?», — каже Обозний.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...