Кричуще порушення законодавства: "зелене" невігластво чи просто зрада? Гогілашвілі досі є громадянином РФ і не проходив спецперевірку Кабміну перед призначенням на посаду заступника голови МВС. Документ

Кабінет міністрів України не проводив спеціальну перевірку Олександра Гогілашвілі перед тим, як призначити його на посаду заступника міністра внутрішніх справ. Відповідно, у відомстві не стали дізнаватися про можливе російське громадянство кандидата, зазначають Патріоти України.

За законодавством, спецперевірку мав призначити один із міністрів КМУ чи його заступник. Про це свідчить відповідь Міністерства внутрішніх справ (МВС) на запит "Українських новин".

У відомстві посилаються на ч. 5 ст. 9 ЗУ "Про центральні органи виконавчої влади". Згідно з нею, посади першого заступника міністра та заступників міністра належать до політичних, і на них не поширюється трудове, а також законодавство про держслужбу. Призначення кандидатів і звільнення проводиться Кабміном відповідно до порядку розгляду питань, пов'язаних із підготовкою та внесенням подань про осіб, призначених на посаду.

За даними ФПС РФ, Олександр Гогілашвілі має дійсний російський паспорт

У відповіді йдеться, що організація проведення спеціальної перевірки щодо претендентів на зайняття посад, призначення (обрання) на які здійснюється президентом, Верховною Радою чи КМУ, покладається на кількох посадовців. Зокрема, на главу адміністрації президента, керівника апарату Верховної Ради, міністра Кабміну чи їхніх заступників. Це передбачено постановою КМУ №171 від 25 березня 2015 року.

На концерті Кобзона триває тисячний аншлаг:: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 1 травня

середа, 1 травень 2024, 7:58

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.05.24 орієнтовно склали:

Нічні вибухи пролунали у Ростові та Вороніжі. Дрони повторно вразили один з найбільших у росії на рязанський НПЗ

середа, 1 травень 2024, 7:48

У ніч проти 1 травня у Ростові-на-Дону, Рязані та у Воронежі (Російська Федерація) пролунали вибухи. Про це бідкаються російські Telegram-канали. . Близько 02:20 за місцевим часом пролунав вибух у Воронежі. Губернатор області Олександр Гусєв повідом...