Крига скресла? Очільник МЗС Британії повідомив, коли Україна отримає дозвіл на удари західним озброєнням вглиб РФ

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі

Рішення щодо зняття обмежень для України на застосовання західної далекобійної зброї по військових цілях на території Росії буде прийняте до початку зими. Про це у четвер, 26 вересня, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

"Я очікую, що впродовж найближчих днів і тижнів ми будемо мати дуже сильну позицію, щоб забезпечити Україну усім необхідним, оскільки ми наближаємося до цієї важкої зими 2025-го року", - заявив Леммі.

Леммі відзначив, що Україні вже вдалось відвоювати половину захоплених земель та "вибити" Росію із Чорного моря.

"Вона пішла у наступ в Курській області й, сподіваюсь, утримає ці позиції. Насправді саме зараз той момент, адже ми переходимо з осені у зимовий період, коли Захід має продемонструвати свою сміливість та абсолютну відданість", - сказав він.

Глава МЗС Британії додав, що, дані національної розвідки свідчать, що наступного року ситуація для очільника Кремля стане набагато складнішою.

"Його економіка в поганому стані. Йому буде дуже важко впоратися із кількістю втрат і жертв, яких він зазнав", - сказав очільник МЗС Великої Британії.

Нагадаємо, учора Європейський парламент закликав країни-члени Європейського Союзу зняти для України обмеження на використання західного озброєння для ураження цілей на території Росії. Про це ідеться в резолюції, ухваленій на засіданні ЄП у Страсбурзі. Також у документі наголошується, що недостатні поставки боєприпасів і озброєнь та обмеження на їх використання можуть підірвати зусилля, яких було докладено.

У Кобзона гості: Військові ЗСУ показали, як доправляють окупантів до "місця призначення" (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 9:50

Українські захисники щоденно стримують ворога на фронті. Інколи для цього залучають бойові дрони, передають Патріоти України. Військові ЗСУ показали, як вони борються з російськими окупантами та зауважили, що росіяни таки досягли місця призначення, мож...

"У ворога у вісім разів більше ресурсів": Селезньов заявив про кризову ситуацію у Вугледарі, у місто зайшли ДРГ

п’ятниця, 27 вересень 2024, 9:50

Ситуація, що склалася в районі Вугледара на Донеччині є кризовою і наразі варіантів вирішення цієї ситуації де-факто немає. Таку думку висловив військовий експерт і колишній речник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі "Говорить великий Ль...