"Крим - це Україна": НАТО озвучило різку заяву щодо РФ після інциденту з британським есмінцем

Країни НАТО зміцнюватимуть співпрацю з партнерами в Чорноморському регіоні, зокрема з Україною, на тлі дестабілізації з боку Російської Федерації. Про це канадський журналіст, спецпредставник генсека Північноатлантичного альянсу з країн Південного Кавказу і Центральної Азії Джеймс Аппатурай повідомив в етері грузинського Першого каналу, зазначають Патріоти України.

Він розповів, що Велика Британія надала альянсу інформацію про інцидент з британським есмінцем HMS Defender в Чорному морі, і у НАТО є повна картина того, що сталося. "У НАТО різка позиція, коли йдеться про свободу судноплавства і про те, що Крим - це Україна, а не Росія", - наголосив спецпредставник генсека Північноатлантичного альянсу. Аппатурай додав, що Сполучене Королівство непохитно дотримувалося важливих для регіону принципів, і РФ "необхідно зрозуміти, що союзники в НАТО не відмовляться від цього питання".

Окрім того, журналіст визнав, що Кремль продовжує дестабілізацію регіону і розміщення в тимчасово окупованому Криму озброєння, зокрема ракетних систем, ускладнюючи свободу судноплавства. "Ми тісніше працюємо над політичними консультаціями і обміном інформацією з Грузією і Україною, - додав він. - Ми дійсно не згодні з тим, що Чорне море є російським, і ми збережемо наше представництво в підтримку союзників і партнерів в НАТО".

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...