Крим буде під контролем України: Генерал США спрогнозував терміни та назвав умову

Україна зможе до кінця 2022 року відкинути росіян за лінію розмежування, яка була до 23 лютого. Це вдасться за однієї умови - якщо все необхідне для цього буде забезпечено. Таку думку висловив колишній командувач військами США в Європі, ветеран воєн в Афганістані та Іраку, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес в інтерв'ю "24 каналу", передають Патріоти України.

Він упевнений, що при такому розкладі окупований Росією Крим буде під українським контролем вже наступного роцу. "Я впевнений, що у росіян немає волі до боротьби. Вони не йдуть в армію. Кремль шукає резерви в Північній Кореї, Африці, Сирії. Навіть по в'язницях, щоб когось змусити воювати у складі жалюгідної російської армії. Бо люди не хочуть ставати її частиною. Все це підказує, що росіяни вразливі і виснажені", – заявив він.

Ходжес додав, що росіяни "посипляться", якщо будуть збережені єдність та всіляка підтримка України: "Я відчуваю, що у наступні кілька тижнів нас чекають важкі бої, і потенційно, що російські війська посипляться. Я не бачу, як вони можуть поліпшити своє становище найближчим часом. Однак ми повинні надати Україні все необхідне".

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....