"Крим для росіян - це відірваний шмат": Світан пояснив, звідки розпочнеться наступ ЗСУ

Російська армія на території тимчасово окупованого Криму фактично перебуває у капкані. Звільнення України має розпочатися з південного напрямку, зокрема з деокупації Криму, передають Патріоти України.

Процес деокупації може відбуватися дистанційно. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив льотчик-інструктор, полковник ЗСУ у запасі, військовий експерт Роман Світан.

За словами експерта, у Генштабі ЗСУ напевно розроблено план звільнення окупованих територій, який може передбачати таку послідовність дій: "розгортання оборонних рубежів на східному та північному фронтах, а також розвиток наступальних дій на південному фронті у бік Криму".

Світан заявив, що це "оптимальна стратегія", яка "враховує розташування фронту, наявність особового складу, сил та засобів у кожної із сторін".

Полковник наголосив, що Крим має для Росії величезне не лише суто військове, а й політичне значення, і його втрата може стати катастрофою для кремлівського режиму.

"Крим для росіян – це відірваний шмат. Там російська армія практично замкнена у географічному капкані. У Криму, можна сказати, "смерть кощеєва", путінська смерть. Після звільнення Криму Росія почне розвалюватися. Путін точно не всидить на своєму кріслі", – заявив він.

На думку експерта, оптимальним варіантом звільнення півострова є дистанційний. Для його реалізації Силам оборони потрібні "далекі засоби ураження, ракетна компонента".

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...