"Крим дуже багато часу просив води", - Данілов про потоп у Ялті та Керчі

Секретар Ради нацбезпеки України Олексій Данілов, коментуючи кліматичні ініціативи Радбезу, звернув увагу на потоп в окупованому Криму. Про це йшлося на брифінгу за результатами засідання РНБО 18 червня, повідомляють Патріоти України.

Данілов нагадав, що Зеленський пропонує висадити мільярд рослин за три роки, щоби не допустити проблем з кліматом і збільшити чисельність лісів. Та назвав «викликом України» посухи.

«Знаєте, що кримський півострів дуже багато часу просив води, і там стільки сьогодні води, що вони навіть не знають, що з нею робити. І вчора в українській Керчі, і сьогодні в українській Ялті. І там таке, на превеликий жаль, сталося. Господь бог дав їм занадто багато води відразу», – сказав Данілов.

Протягом останніх кількох днів через рясні зливи від паводків постраждали окуповані Керч і Ялта. В Керчі за останню добу випало півтори місячної норми опадів. Центр міста опинився весь у воді. Потоком води у місцевих жителів знесло ворота, залило двори й затопило автомобілі.

В окупованій Ялті після тривалих і потужних дощів вийшла з берегів річка Водоспадна, місто опинилося на межі катастрофи й може повністю залишитися без електропостачання. Водночас керченські ЗМІ у потопах звинувачують владу окупантів, які з 2014 року – моменту захоплення українського півострова – не чистили річки, що у такий час слугували водовідводами й запобігали «великій воді».

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...