"Крим є шалено вразливим": Ізраїльський офіцер пояснив, чому окупанти вивозять звідти свої сім’ї

Дислоковані в Перевальному (Крим) російські окупанти почали евакуювати свої сім'ї назад до РФ, адже добре розуміють, наскільки півострів є вразливим у межах українського звільнення півдня. Про це розповів військовий аналітик та офіцер запасу Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін, повідомляє "24 канал", передають Патріоти України.

Він зауважив – іноді цивільним може здаватися, що окупований росіянами Крим є потужною фортецею, але насправді це не так. "Крим є шалено вразливим. Його можна ізолювати та з півострова перетворити на острів, що врешті й буде. Україна зараз реалізує свої плани з деокупації півдня", – зазначив аналітик.

Він додав, що відповідна глобальна та багаторівнева операція розпочалася ще 2022 року і триває зараз. Левін звернув увагу, що російський Генштаб добре усвідомлює наявність в України плану щодо деокупації Криму. Тож через вразливість ворожих сил на півострові і Криму в цілому окупанти намагаються убезпечити свої родини.

"Росіяни чудово знають, що військові операції можуть тривати довго, як-от деокупація острова Зміїний тривала близько двох місяців або звільнення Херсона, яке почалося ще влітку, а завершилося наприкінці осені-початку зими. А можуть відбуватися миттєво – за лічені дні, як це відбувалося з Харківською областю, зокрема Балаклією та Ізюмом", – зауважив ізраїльський офіцер запасу.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

"У Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...