"Крим із російськими військами нагадує кинджал": У ГУР пояснили, чому Росію треба відрізати від окупованого півострова

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк заявив, що Росію потрібно відрізати від тимчасово окупованого Криму. На його думку, це необхідно для того, щоб країна-агресор вчинила черговий "жест доброї волі". Про це Черняк розповів в інтерв’ю виданню АрміяInfor, передають Патріоти України.

Так він прокоментував ідею колишнього командувача армії США у Європі Бена Годжеса ізолювати Крим від Росії. "Я вважаю, що Крим є вирішальним для цієї війни. Доки Росія окупує Кримський півострів, Україна не буде захищеною. Якщо ви подивитесь на карту, то Крим із російськими військами нагадує кинджал, спрямований у живіт України", – заявив Годжес.

Черняк погодився з його оцінками. "Безумовно, ворога потрібно відрізати від Криму – зробити так, аби Росія не змогла використовувати тимчасово окупований півострів у воєнних цілях і, зрештою, здійснила так званий "кримський жест доброї волі", – пояснив Черняк.

Він уточнив, що Україна не припиняє вживати відповідних заходів на Кримському напрямку. Це підтверджують останні події на території тимчасово окупованого півострова."Кілометрові затори на незаконно зведеному мосту з Керчі до Росії – це правильна реакція", – сказав Черняк, додавши, що ГУР МО наполегливо рекомендує росіянам покинути окупований Крим, поки це ще можливо.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...