"Крим може бути втрачений лише в уяві віцеадмірала". Київ відповів командувачу ВМС Німеччини і вимагає офіційних спростувань від "зашквареного" вояки-теоретика

Кай-Ахім Шенбах

Київ вимагає пояснень від уряду Німеччини після заяви командувача Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха про те, що Крим ніколи не повернеться в Україну, зазначають Патріоти України.

Міністерство закордонних справ України вважає категорично неприйнятними висловлювання командувача Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха щодо втрати Україною тимчасового окупованого Криму. У відомстві вимагають їхнього публічного спростування. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

“Кримський півострів може бути втрачений лише в уяві німецького віцеадмірала. Крим неодмінно повернеться завдяки наполегливим зусиллям України та її партнерів, які виявлятимуть рішучість в протидії державі-агресору. У зв’язку з цим потребує роз’яснення з боку німецького уряду, як слова командувача ВМС корелюються з послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи”, – зазначив Олег Ніколенко.

Також у міністерстві прокоментували слова Кая-Ахіма Шенбаха стосовно того, що Росія – важлива країна, з якою необхідно підтримувати діалог.

“Навіть намагання зрозуміти Путіна з боку командувача ВМС Німеччини повинно мати свої моральні, політичні та безпекові межі. У цьому випадку ці межі грубо порушені. Вимагаємо публічного спростування висловлювань командувача ВМС з боку уряду Німеччини, які підважують суверенітет та територіальну цілісність України і підривають зусилля із деескалації безпекової ситуації в Європі”, – заявив Олег Ніколенко.

Водночас видання Bild пише, що у Міністерстві оборони Німеччини згодом заявили, що висловлювання командувача Шенбаха “жодним чином не відповідають позиції федерального Міноборони”. Очільнику ВМС доведеться звітувати за свої слова перед генеральним інспектором німецьких збройних сил.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...