Крим не приваблює, а Туреччина не по кишені: Де цього року зможуть відпочити росіяни (відео)

До 24 лютого 2022 року, коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, туристична галузь РФ процвітала. Майже 50 млн її громадян щорічно їздили за кордон. Про це йдеться в сюжеті програми "Гроші", передають Патріоти України.

Російській авіації повністю закрили небо над Європою, більшість країн ЄС або негласно призупинили видачу віз, або посилили вимоги до громадян РФ. Багато турфірм у Росії змушені були закритися, адже вони збанкрутували. А Ростуризм рекомендував росіянам відмовитися від відвідування країн, які ввели санкції проти РФ.

"Почувши про це, росіяни ломанулися скуповувати тури до Туреччини - однієї з небагатьох країн, де їм, а точніше, їхнім грошам хоч трохи раді", - зазначають журналісти. Але вартість відпочинку злетіла до небес - тепер тиждень відпочинку стартує від 2 тисяч доларів з людини.

"Фактично закордонні курорти стали для росіян недоступні. Ситуація настільки сумна, що РФ ухвалила рішення офіційно вийти зі Всесвітньої туристичної організації і зосередитися на внутрішньому туризмі", - зазначають "Гроші".

Відпочинок у Криму для росіян також не дуже привабливий, адже в морі повно кораблів РФ, на півострові багато військових. "За прогнозами нечисленних російських турагентів, які залишилися на плаву, цього року кількість туристів, які зможуть собі дозволити закордонний відпочинок, скоротиться в 10, а то і 20 разів. Внутрішньоросійський туризм просяде менше", - підсумували журналісти.

А це означає, що турфірмам доведеться звільнити більшість співробітників, також росіяни будуть змушені закрити більшість готелів і баз відпочинку.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...