"Крим стає непридатним для росіян": Генерал розказав, коли ЗСУ звільнять півострів

Генеральний штаб ЗСУ та Головне управління розвідки Міноборони України наближаються до Криму. Таку думку виданню "Телеграф" висловив колишній командувач армії США в Європі, генерал-лейтенант Бен Годжес, передають Патріоти України.

На запитання журналіста про те, чи може Україна провести настільки ж несподівану операцію, як у Курській області, у Криму, американський військовий відповів, що досі вважає, що Крим залишається вирішальною територією цієї війни.

"І, як мені здається (хоча не можу точно стверджувати) ГУР і Генштаб наближаються до Криму, по-перше, ізолюючи його, знищуючи пороми, десантні кораблі, всі судна, які використовують росіяни для пересування туди й назад. Коли вони будуть готові, Кримський міст також буде зруйнований", — заявив Годжес.

Він зазначив, що Україна продовжує атакувати російську протиповітряну оборону, аеродроми та флот у Криму. "Чорноморського флоту там вже майже нема, українські сили роблять Крим непридатним для росіян. Гадаю, що вони звільнять його, коли завершать інші дії. Схоже, що вони атакують на різних рівнях і в різних напрямках, використовуючи різні методи, щоб створити багато проблем російській стороні", — пояснив офіцер армії США у відставці.

"Насправді так відбувається щоразу": Берлінський експерт розповів, як у Німеччині сприйняли Курську операцію

середа, 28 серпень 2024, 11:47

Український наступ в Курській області спричинив злам у сприйнятті цієї війни на Заході. Зокрема німецькі політики вже не бояться ескалації з боку Росії. Про це в інтерв’ю "УП" розповів німецький політичний експерт російського походження Сергій Сумлєнни...

Не всі хочуть помирати за Путіна: Росіяни на окупованих територіях створюють загони для пошуку дезертирів

середа, 28 серпень 2024, 11:20

Росіяни наростили кількість загонів, які шукають дезертирів та збільшили кількість блокпостів на тимчасово окупованих територіях, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). За інформацією ЦНС, після затримання втіка...