Кримськотатарський телеканал ATR, котрий фінансується держбюджетом, на межі закриття. Кабмін Гончарука грошей не знаходить

Кримськотатарський телеканал ATR може закритися через призупинення фінансової підтримки з державного бюджету. Про це заявив власник каналу Ленур Іслямов, зазначають Патріоти України.

За його словами, уже зараз канал на 90% скоротив виробництво власних програм. Через недофінансування на ATR скорочено 45% колективу. Скорочено випуски новин і припинено прямі ефіри. Іслямов розповів, що у 2019 році телеканалу обіцяли фінансування з держбюджету у розмірі 50 млн грн, але було отримано лише 35 млн. У 2020 році знову обіцяють 50 млн.

"Я телефонував Бородянському (Володимир Бородянський – міністр культури, молоді та спорту – ред.), і він запевнив, що цього року для нас передбачено фінансування в бюджеті. Але в нас заборгованості з минулого року. І як їх закрити, я не уявляю, бо бюджет цього року передбачений на потреби цього року".

На думка власника медіа, до управління структурами, які займаються фінансуванням телеканалу, прийшли не підготовлені менеджери, які не розуміють пріоритетів.

"Ані в нас, ані в Меджелісу зараз немає жодних прямих комунікацій із чинною владою. Чубарову (Рефат, глава Меджлісу – ред.) був вручений телефон Шефіра (Сергій, перший помічник президента – ред.). Але він не відповідає на дзвінки, і Чубаров не може додзвонитись. Офіс уповноваженого зі справ кримських татар був ліквідований. А раніше у нас був прямий представник – Мустафа Джемілєв. І виходить, що немає комунікацій між Меджлісом і президентом у тій мірі, в якій це мало би бути. Ми зверталися до представника офісу президента. Є навіть постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим – це Антон Кориневич. Але його голос теж ніхто не хоче чути.

Чинна влада відсуває тему Криму навіть не на друге чи третє, а на шістнадцяте місце. Відключення ATR на руку Путіну".

За словами Іслямова, канал запустив власний збір коштів на підтримку мовлення. Вже отримали 37 тис. грн і 500 доларів, але "ці кошти нам не дозволять вижити".

Він розуміє, що приватний телеканал має заробляти самостійно, але йому не дають такої можливості – каналу не дають ліцензій на мовлення в материковій Україні, і тому він не може заробляти на рекламі.

ATR входить до складу холдинга Ленура Іслямова разом з дитячим каналом Lale та радіостанцією Meydan. Ленур Іслямов володіє 97,34% ATR, міноритарні співвласники - Рефат Чубаров, Мавілє Ісмаілова, Іса Хайбуллаєв.

ATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...