Кримський міст не буде єдиною метою: Генерал Марченко розповів, що ЗСУ рознесуть разом з естакадою

Кримський міст має бути знищений. Це тактично необхідно, тому що він допомагає російській окупаційній армії перекидати резерви, живу силу, техніку і озброєння. Про це заявив командувач обороною Миколаєва в перші місяці війни, генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко в інтерв'ю виданню "Апостроф", передають Патріоти України.

При цьому герой оборони Миколаєва не зміг спрогнозувати, коли Кримський міст впаде, але зазначив, що він не буде єдиною ціллю ЗСУ. "Кримський міст не буде однією метою. Це буде комплекс цілей при нанесенні ураження", - сказав Марченко.

Генерал-майор ЗСУ припустив, що найімовірніше під удар потраплять і десантні кораблі РФ, які могли б виконувати функцію поромів. Також Марченко прокоментував потребу України в ракетах дальністю до 300 кілометрів.

"Ці ракети нам потрібні не на колись, а вчора. Дійсно, такими ракетами ми могли б знищувати їхні штаби, тилові пункти поставок палива, озброєння, військової техніки. Ми могли б вести таку жорстоку виснажливу війну. Якби ми знищували їхні боєприпаси, паливо, поставки їжі, то ви розумієте, що у них у військах почався б хаос", - сказав військовий.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...