Кримський міст під ними не тріснув: Псковських десантників таємно перекидають до Криму, - розслідувачі

САУ «Нона»

Військовослужбовців 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії ЗС РФ (псковські десантники, які засвітилися на Донбасі в 2014 році) перекидають до Криму. Про це повідомляє Conflict Intelligence Team, зазначають Патріоти України. Розслідувачі проаналізувала відео в TikTok, де зафільмована залізнична платформа з самохідної артилерійської установкою «Нона-С». Платформа слідувала зі станції Череха в Псковській області на станцію Сімферополь-вантажний.

«Як вантажовідправника і вантажоодержувача вказана військова частина 07264 - 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія, бійці якої відомі як" псковські десантники ". Що входить до складу цієї дивізії 104-й гвардійський десантно-штурмової полк дислокується якраз в селищі черех, звідки і відправився потрапив на відео ешелон », - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 76-а дивізія відома участю в бойових діях на сході України і в Чечні.

У CIT не роблять однозначний висновок з приводу підготовки десантників до вторгнення на територію материкової України: «Перекидання однією з найбільш боєздатних російських частин виглядає цілком логічно і в тому випадку, якщо нарощування російського угруповання проводиться для залякування української влади».

Нагадаємо, що в серпні 2014 року українські військові в Лутугинському районі Луганської області захопили бронемашину БМД-2, яка, за документами, входить до складу 1-ї парашутно-десантної роти в / ч 74 268, Псковської повітряно-десантної дивізії.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...