Кримським татарам і не тільки болить, а "Зе! Президент" "бігає, як чорт від ладану": Джемілєв поставив п'ять запитань Зеленському щодо анексованого півострову

П'ять запитань до кандидата в Президенти Володимира Зеленського у своєму зверненні поставив народний депутат фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Мустафа Джемілєв, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу БПП.

Лідер кримських татар запитав у кандидата в Президенти наступне: "Чи вважаєте ви, як стверджує російська сторона, що Крим став частиною Російської Федерації в результаті вільного, демократичного волевиявлення жителів Криму? Чи ви все ж вважаєте її окупованою територією, яку беззастережно слід повернути до складу України?".

Друге питання політика до кандидата в Президенти: "Ви говорили, що ви докладете всіх можливих зусиль для налагодження добросусідських відносин з Російською Федерацією, для встановлення миру. Оскільки не ми нападали на Російську Федерацію, не ми окупували частину її території, не ми нав’язували Росії, яким шляхом їй іти, то хотів би знати, які поступки ви маєте на увазі для того, щоб встановити так званий мир з Російською Федерацією? Чи включають ці поступки, наприклад, визнання законності анексії Криму, визнання так званих республік Донецька і Луганська, нехай навіть у складі України".

Також Мустафа Джємілев запитав Зеленського чи погодиться він на зустріч з Путіним, якщо він запропонує провести цю зустріч на території анексованого Криму?

"Деякі кандидати в Президенти під час першого туру виборчої кампанії говорили, що для встановлення хороших відносин з Росією вони знімуть блокаду з Криму. Якщо ви станете президентом, теж підете на такі кроки?", – поцікавився народний депутат.

А також лідер кримських татар запитав Зеленського : "Яка ваша позиція щодо зміни статусу Автономної Республіки Крим на Кримську автономію – тобто, переформатування на територіально-національну автономію, яка була ліквідована радянським режимом після геноциду кримськотатарського народу?".

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...