"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівторок, 16 квітня, передають Патріоти України.

Як зазначили у ЦПК, у цій справі поки що «дуже хороші темпи». Про підозру Одарченку повідомили у листопаді 2023 року, розслідування щодо нього завершили у січні 2024 року, до суду справу направили у квітні. На одному з записів, які опублікувало НАБУ, Одарченко заявляв, що «любить крипту».

«Ти що, ніколи не користувався криптою? Це ох*єнна тема. У мене свої обмінники. Скрізь, у Львові, Харкові, Києві. Та хоч в Іспанії», — заявляв Одарченко.

За даними правоохоронців, Одарченко запропонував Мустафі Найєму хабар, щоб міжвідомча робоча група виділила з фонду ліквідації наслідків збройної агресії кошти на ремонт університету, в якому нардеп обіймав посаду ректора.

САП зазначала, що Найєм співпрацював з правоохоронцями та сприяв розслідуванню. Також відомо, що це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...