Критична допомога зростає: Велика Британія надасть Україні ракети для протидії Росії, - посол

Велика Британія надасть Україні ракетне озброєння для кораблів, щоб протистояти Росії на Чорному й Азовському морях. Про це в інтерв’ю “Радіо НВ” повідомив український посол у Великій Британії Вадим Пристайко, зазначають Патріоти України.

“Британія шукає друзів, і Україна на цю роль у принципі підходить. Попри багаж проблем, які тягне дружба з нашою державою, а це насамперед протистояння з РФ, Британія готова до такого кроку”, — сказав він.

Посол зазначив, що про підтримку Великої Британії свідчить постачання озброєнь. Так, між країнами вже уклали військові угоди на суму 2 мільярди доларів.

Згідно з угодами, планують реалізувати чотири конкретні проєкти. Зокрема, ідеться про спорудження в Шотландії двох кораблів, які переобладнають під потреби ЗСУ, а також будівництво кораблів спочатку на британських, а потім і на українських верфях.

“І це ракетне озброєння. Уперше наші Збройні сили отримають реальну зброю, ракети, які нам дозволять що-небудь протиставити Росії в Чорному й Азовському морях”, — додав Пристайко.

Як відомо, британські військово-транспортні літаки C-17A Globemaster III здійснили сьомий рейс з черговою партією гранатометів NLAW для України.

Нагадаємо, що уряд Великої Британії вирішив направити до Польщі додаткових 350 військовослужбовців у рамках посилення східного флангу НАТО у відповідь на агресивну політику Росії.


Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...