Критично бракує "м'яса"? Росія залучила до бойових дій недоукомплектовані підрозділи з резерву, - ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що військове командування Росії залучило до бойових дій недостатньо оснащені та недоукомплектовані підрозділи з оперативного резерву для підтримки штурмових атак на сході України, передають Патріоти України з посиланням на ISW.

""Російське військове командування, можливо, залучило до бойових дій недостатньо оснащені підрозділи, які спочатку мали діяти як оперативний резерв, можливо, через обмеження російської оборонно-промислової бази (ОПБ) або зусилля, спрямовані на посилення поточних російських шліфувальних атак в Україні".

В огляді зазначають, що український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив 13 липня, що російське військове командування має намір сформувати 27-му мотострілецьку дивізію (2-га загальновійськова армія, Центральний військовий округ) як оперативний резерв Центрального угруповання військ (командування, яке наразі керує російськими наступальними операціями на Авдіївському та Торецькому напрямках), який може бути введений в бій у разі розвитку українського контрнаступу на Авдіївському напрямку або російського наступу на Торецькому напрямку.

Машовець заявив, що російське військове командування, однак, перекинуло 433-й мотострілецький полк 27-ї мотострілецької дивізії, який укомплектований деградованими залишками 21-ї мотострілецької бригади, в район на північний захід від Авдіївки до повного відновлення її боєздатності.

Оглядач додав, що російське військове командування достроково перекинуло 506-й і 589-й мотострілецькі полки на Торецький напрямок ще до того, як підрозділи досягли "запланованих термінів".

У березні 2024 року Машовець заявляв, що російське військове командування планувало оснастити частини 27-ї мотострілецької дивізії лише до 87 відсотків від необхідної кількості озброєння та техніки, і що російське військове командування планувало підготувати 433-й, 506-й та 598-й мотострілецькі полки до бою наприкінці весни або на початку літа 2024 року.

В огляді вказують, що вперше ISW помітив повідомлення про те, що частини 27-ї мотострілецької дивізії діяли під Авдіївкою у квітні 2024 року та під Торецьком на початку липня 2024 року.

Зауваження Машовця від 14 липня про те, що ці полки були розгорнуті для ведення бойових дій раніше, ніж планувалося, може свідчити про те, що російське військове командування відстало від запланованого графіку укомплектування та озброєння і не змогло оснастити ці підрозділи до цільової позначки у 87 відсотків.

ISW раніше оцінював, що поточні зусилля Росії з розгортання збройних сил створюють незначну кількість додаткових сил, які не відразу відправляються на фронт як підкріплення, яке Росія може використовувати для поступового створення оперативних резервів, але навряд чи російські ДШБ здатні повністю забезпечити свої резерви.

Разом з тим, припускають експерти, російське військове командування, можливо, також розгорнуло ці підрозділи раніше, щоб підтримати триваючі штурмові дії російських сил на сході України.

Ключові висновки ISW за 14 липня:

  • Російські офіційні особи і так звані військові блогери повторили скарги на низький рівень безпеки навколо об'єктів критичної інфраструктури в тилових районах Росії у відповідь на удар українського безпілотника 13 липня по нафтобазі поблизу Цимлянська Ростовської області.
  • Російське військове командування, можливо, залучило до бойових дій недостатньо оснащені підрозділи, які спочатку мали діяти як оперативний резерв, можливо, через обмеження російської оборонно-промислової бази або зусилля, спрямовані на посилення триваючих російських шліфувальних атак в Україні.
  • Україна підписала низку угод у сфері безпеки і отримала кілька пакетів допомоги під час і після саміту НАТО 9-11 липня.
  • Українські війська нещодавно відновили втрачені позиції під Вовчанськом, а російські війська просунулися вперед під Авдіївкою.
  • Голова комітету з оборони Державної думи Росії Андрій Картаполов 14 липня повторив, що Міністерство оборони Росії не планує демобілізувати військовослужбовців, яких Росія мобілізувала восени 2022 року, до завершення війни.

Кинуть на фронт: У Москві після рейду десятки мігрантів отримали повістки

понеділок, 19 серпень 2024, 16:30

Після масштабного рейду у Москві десяткам мігрантів вручили повістки до військкоматів. Про це пише видання "Медуза", передають Патріоти України. Зазначається, що військові слідчі провели у Москві рейд, за результатами якого десяткам мігрантів, які отри...

Військовозобов'язані в Україні зможуть отримати відстрочку за новими підставами: Ось що планує Рада

понеділок, 19 серпень 2024, 16:26

Комітет національної безпеки, оборони та розвідки провів чергове засідання, на якому обговорювали питання розширення переліку підстав для відстрочки від мобілізації. На засіданні розглянули проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про мобіліз...