Критичний фактор для Путіна: Жданов пояснив, чому російська армія намагається атакувати на Херсонському напрямку та поспішає з "референдумом"

Ситуацію на Херсонському напрямку можна назвати своєрідною гойдалкою. Там зараз не головний театр воєнних дій. Всі атакуючі дії пов'язані з тим, щоб не дати можливості перекинути війська на більш важливі напрями, особливо на Донецький напрямок в зону ООС, передають Патріоти України.


ЗСУ намагаються на Херсонському напрямку вести наступальні або атакуючі дії. Іноді це приносить успіх і вдається звільнити якісь невеличкі населені пункти. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі Радіо НВ.

"Це можна назвати своєрідною гойдалкою. З одного боку вони атакують, з іншого боку ми атакуємо. Десь маємо успіх в просуванні, десь не маємо успіху в просуванні. Але російська армія намагається утримати ці позиції, а ми намагаємось їх посунути", - зазначив він.

За словами Жданова, там зараз не головний театр воєнних дій. Всі атакуючі дії пов'язані з тим, щоб не дати можливості перекинути війська на більш важливі напрями, особливо на Донецький напрямок в зону ООС.

"В будь-якому випадку ми намагаємось там вести ще й якісь наступальні дії, тобто розвиваємо наші атаки до наступальних дій, щодо звільнення територій деяких населених пунктів", - сказав експерт.

Крім того, Жданов зазначив, що наразі протистояти підготовці окупантів до "референдуму" Україна не може, тому що Херсон поки що знаходиться під контролем російських військ.

"Я так розумію, що вони будуть поспішати з проведенням цього референдуму, щоб до 9 травня оголосити створення якогось нового політичного утворення. Хоча я розумію, що і в Росії розуміють, що крім внутрішнього застосування в РФ, це нічого їм не дасть, а на зовнішній політичній арені це може спричинити ще одну хвилю санкцій проти Росії за рахунок фактичного анексування чергової частини території України", - сказав він.

За його словами, якщо вони зараз проведуть якесь дійство, яке назвуть "референдумом" в Херсонській області - це все одно буде не така перемога, яку вони сподівались оголосити до 9 травня.

"Для них це взагалі буде не перемога, хоча вони будуть намагатися продати її суспільству як велике досягнення нових територій, створення нових політичних утворень на цих територіях. Ну хоч щось. За таким принципом буде діяти Російська Федерація", - резюмував він.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...