Кривава ціна за Авдіївку: Окупанти проводять найжорстокіший наступ за всю війну, - NYT

Битва за Авдіївку стала найдорожчою для Росії в повномасштабній війні. Так, артилерія ЗСУ знищувала колони бронетехніки й піхоту ЗС РФ на підступах до міста в дуже великих масштабах. Про це пише New York Times, передають Патріоти України.

Видання пише, що через майже три тижні після початку бою російська армія не змогла здійснити швидкий прорив, на який розраховувала. Втрати росіян під Авдіївкою більші, ніж втрати під час наступу на Вугледар.

Повідомляють, що бої в перший день великого наступу на Авдіївку були настільки інтенсивними, що у 110-ї окремої механізованої бригади закінчилися безпілотники, і вона звернулася по підкріплення до 109-ї бригади, розташованої неподалік.

Журналісти зазначили, що Авдіївка стала мішенню для ЗС РФ ще з 2014 року. Як розповів боєць у 109-й бригаді територіальної оборони, це найжорстокіший наступ на місто за весь час війни.

"Максимум, що у нас було, — це півдня тиші", — сказав він. Зазначається, що ЗСУ продовжують блокувати для РФ використання основних автомагістралей і залізниць уздовж лінії фронту. Тому Авдіївка має стратегічну цінність для окупантів. Її захоплення відкине українські війська від Донецька і відкриє основні залізничні та автомобільні маршрути для російських військ у цьому районі.

Крім того, як повідомляється, місто має і політичну цінність. Захоплення міста після стількох років опору стало б великим успіхом для президента Росії Володимира Путіна напередодні зими.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...