Криваві гроші: Медведчук і Козак отримали бізнес у РФ у дні окупації Криму "за безцінь", - "Схеми" (відео)

Відразу після Революції Гідності, в перші дні окупації Криму сім'ї нардепів від ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака отримали під контроль частину великого нафтового бізнесу в Росії "за безцінь", передають Патріоти України.

Згодом підприємства приносили власникам щорічно десятки мільйонів доларів. Про це повідомляється в розслідуванні програми "Схеми", передає "Радіо Свобода". Журналісти проаналізували документи кіпрських компаній.

Розслідувачі з'ясували, що близькі Медведчука та Козака стали співвласниками Новошахтинського заводу нафтопродуктів у Ростовській області 27 лютого 2014 року, отримавши 42% підприємства за 40 тисяч доларів. Цього ж дня "зелені чоловічки" захопили кримський парламент.

Також політики отримали під контроль 60% фірми "НЗНП Трейд". На той момент вона вже мала ліцензію на розробку Гавріківського нафтового родовища в РФ за 1 тисячу доларів. Запаси цього великого родовища оцінюються в майже 137 млн тонн нафти. Обидва ці підприємства до цього належали російському мільярдерові Сергію Кислову.

"На перший погляд, це виглядає як домовленість про передачу активу комусь за дуже незначну суму. Схоже, що цінний актив перейшов у власність, і, згідно з документами, оплата за це, здається, дико непропорційна цінності акцій, які були передані", – заявив британський експерт із фінансових операцій і боротьби з відмиванням коштів Грем Берроу.

Додамо, що секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що Новошахтинський завод нафтопродуктів у Ростовській області РФ, яким володіє, зокрема, дружина Медведчука Оксана Марченко, виробляє дизельне паливо, яким заправляють російські танки на окупованому Донбасі.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...