Криза накриває: У Росії можуть скасувати вибори губернаторів, щоб зекономити гроші

У Кремлі розглянуть можливість відмови від прямих виборів губернаторів у вересні в деяких регіонах з тих, де вони намічаються "через економічну ситуацію, що складається", повідомляють росЗМІ, передають Патріоти України з посиланням на "Коммерсантъ".

Деталі: До цього їх підштовхує насамперед зміна економічної ситуації через санкції проти РФ через війну на території України. На вибори губернаторів потрібно витратити чималі кошти, у тому числі й бюджетні, пояснює джерело мотивацію можливої відмови від прямих виборів.

Інші співрозмовники доповнюють, що за нових умов губернаторам важче працювати зі спонсорами та вести виборчі кампанії, які мають на меті соціально-економічні обіцянки.

Інші джерела зазначають, що у відмови від прямих виборів є і соціологічні резони. Нібито через війну в Україні рейтинги президента РФ Володимира Путіна зросли, а от "за порожні полиці із цукром питання будуть до губернаторів".

В адміністрації Путіна припускають ймовірність, що регіонам буде надана можливість змінити законодавство та відновити голосування щодо кандидатури голови у законодавчих зборах. Менш ймовірним сценарієм може бути перенесення регіональних виборів рішенням Центрвиборчкому.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...