Куди Путін направить першу партію мобілізованих: Експерт назвав пріоритетний напрямок для РФ

Мобілізація, яку у Росії оголосив очільник Кремля Путін, триває. Тож, пріоритетним для окупантів напрямком експерти називають Херсонську область, передають Патріоти України.

За словами політолога Андрія Вігірінського, частину мобілізованих відправлять до росгвардії, щоб забезпечувати безпеку всередині самої РФ, оскільки мобілізація зустрічає опір пересічних громадян.

На думку експерта, кількість людей, які будуть охоплені мобілізаційними заходами буде розширюватися, саме тому російські каральні органи потребують підсилення. Іншу ж частину свіжого "гарматного м'яса", ймовірно, кинуть на південний напрямок Херсонської області, який сьогодні для загарбників є пріоритетним.

Постійне вибивання противника з позицій потребує заміщення новою "силою". Отже, цілком ймовірні інші місця наступу ЗСУ, зокрема, Запорізька область.

"Для нас вкрай важливим, з точки зору деокупації Півдня, є напрямок Запорізької області, який дозволить розрізати редути противника, якщо просунутися вниз до Азовського моря і далі вже рухатися на Захід до узбережжя Чорного моря", - зазначив Вігірінський.

Росіяни будуть заміщати позиції, які українські захисники вибиватимуть. Але не все "гарматне м'ясо", яке встигнуть назбирати росіяни, вдасться організовано перемістити в ці місця, тобто це буде "порційне заміщення".

"Тому йдеться навіть не про підсилення, тому що воно може бути якісним. Мовиться про кількісне заміщення й воно далеке від поняття якісного", - сказав він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...