Куди рулить режим Зеленського: Кримінальне переслідування Порошенка може розколоти Україну

Під час передвиборчої гонки тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що його опонент іде на другий термін, щоб уникнути першого терміну – тюремного.

Кримінальна справа, відкрита Державним бюро розслідувань (ДБР) проти п’ятого президента України і чинного нардепа Петра Порошенка, може розколоти українське суспільство. Про це пише британський журналіст Олівер Керролл у своїй колонці на the Independent, передають Патріоти України.

На його думку, ДБР зробило найбільш серйозний крок за весь період свого існування, звернувшись до Верховної Ради із запитом про зняття недоторканності з Порошенка.

“Цей крок знаменує собою різке підвищення ставок у протистоянні старого й нового режимів у країні”, – вважає Керолл.

Він нагадав, що під час передвиборчої гонки тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що його опонент іде на другий термін, щоб уникнути першого терміну – тюремного.

“Тоді мало хто сприйняв це як серйозну погрозу”, – пише журналіст.

Керрол зазначив, що корупція в Україні вже давно є однією з головних тем, оскільки боротьба з нею не так проста, як здається. Водночас кримінальне переслідування екс-президента країни, нехай навіть незалежним органом, «різко контрастує з очевидним небажанням президента Зеленського відновлювати активи союзників, обвинувачених у правопорушеннях». Журналіст додав, що справа проти Порошенка може розколоти Україну, що точно “не в її довгострокових інтересах”.

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...