Куди веде Україну "найвеличніший лідер сучасності": "Стосунки Зеленського й монобільшості з медіа нічим не відрізняються від темників Медведчука", - журналістка Барчук про тиск на "Суспільне"

Виглядає, що президент не розуміє, що "Суспільне" є майданчиком для важливих дискусій, який існує за кошти платників податків, а не рупор провладної пропаганди, наголошує журналістка.

Барчук

Журналістка Мирослава Барчук розповіла, як почався тиск на незалежні медіа з початком каденції Зеленського, зокрема на Суспільне, в інтерв’ю програми "Вечір з Миколою Княжицьким", зазначають Патріоти України.

За словами Мирослави Барчук, до 2019 року на ефіри Суспільного запрошували депутатів за такою процедурою: редактори дзвонили до нардепів або до їхніх помічників, і ті вносили ці візити у графік. Коли до влади прийшли "Слуги народу", така практика практично припинилась − відтепер усе контролює або пресслужба, або Офіс президента – вона стала не помічником медійників, а їхнім цензором.
"Ми зрозуміли, чому так, коли почали приходити перші представники "Слуг" на ефіри: рівень компетенції низький, тому, звісно, партії легше контролювати, хто і про що говорить в ефірах", − зауважила вона.

Журналістка додала, що зараз ситуація загострилася. Нардепи монобільшості почали виставляти ультиматуми Суспільному, якщо ж журналісти не виконують цих ультиматумів, то "Слуги" бойкотують ефіри.

"Це нічим не краще за темників Медведчука чи диктування новин, яке було за Януковича", − наголосила журналістка.

Вона зауважує, що це бойкотування є таким самим тиском на медіа: "Якщо не приходять заявлені представники провладної партії, руйнується програма, а нас звинувачують, що ефір не збалансований представниками різних партій. Протягом двох тижнів на програму Суспільного не приходили депутати монобільшості, бо протягом цього часу вони виставляли ультиматуми, на які ми не погоджувалися".
Барчук зазначила, що команда Суспільного має всі докази, як-от знімки листування, де "Слуги" виставляють ультиматуми журналістам.

Також вона пригадала, як два роки тому перед президентськими виборами Зеленський проігнорував дебати, які мали відбуватися на Суспільному та які необхідні, відповідно до Статті 62 КУ "Про процедуру і строки проведення передвиборних теледебатів".
"Окрім усього, пресслужба Зеленського рік тому не запросила журналістів Суспільного на інтерв’ю українським телеканалам, а надала перевагу олігархічнім медіа", − додала Мирослава Барчук.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...