А збиралися "брати Київ за три дні": “Кухар Путіна” готується захищати кордони Росії - формує "ополчення" в Бєлгороді та Курську

Засновник російської приватної армії Євген Пригожин, який отримав прізвисько “кухар Путіна”, оскільки його компанія забезпечувала харчування на прийомах у Кремлі, заявляє, що ПВК “Вагнера” формує "ополчення" для захисту Росії. Про це повідомляє News.ro з посиланням на пресслужбу компанії Concord, яка належить Пригожину, передають Патріоти України.

“Приватна військова компанія “Вагнер” допомагає і буде допомагати населенню прикордонних [з Україною] територій проходити навчання, будувати об’єкти, готувати людей і організовувати ополчення”, — йдеться у повідомленні.

За словами Пригожина, ополчення формуватимуться в Бєлгородській та Курській областях. У цих російських регіонах останнім часом трапляються вибухи, які Москва приписує українській армії.

Найманців з ПВК “Вагнера” від 2014 року звинувачують у службі інтересам режиму Володимира Путіна в численних зонах конфлікту від Сирії до України та від Африки до Південної Америки.

Останніми місяцями група активно діяла на українському фронті на підтримку російської армії. Її звинувачують у вербуванні засуджених у в'язницях Росії для війни в Україні в обмін на пом'якшення терміну.

У вересні 61-річний Євген Пригожин зізнався, що заснував цю воєнізовану організацію. А вже наступного місяця з великою помпою відкрив у скляній будівлі в Петербурзі штаб-квартиру з вивіскою приватної військової компанії “Вагнера”.

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...