Кулеба назвав умову, за якої Україна переможе РФ - про це свідчить контрнаступ

Успіх контрнаступу ЗСУ свідчить, що Україна може перемогти Росію у цій війні. Водночас нашій армії потрібно більше зброї. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на пресконференції з німецькою колегою Анналеною Бербок. Його слова процитувало агентство Reuters, передають Патріоти України.

Глава МЗС наголосив, що деякі союзники України спершу не наважувалися відправляти зброю, посилаючись на ризик викликати невдоволення глави країни-агресора. "Проте зараз, дякувати Богу, ми більше не чуємо цей аргумент… Продемонстрували, що здатні перемогти російську армію. Ми робимо це за допомогою цієї зброї", – сказав Кулеба.

На його переконання, чим більше західного озброєння отримають ЗСУ, тим швидше Україна переможе і швидше закінчиться ця війна. Видання додає, що у відповідь глава МЗС Німеччини Анналена Бербок пообіцяла подальшу військову допомогу Києву й не виключила постачання бойових танків західного зразка.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...